Uw zonnepanelensysteem wordt op ten duur viezer en viezer. Nou maakt dit tot een bepaalde hoogte niet zo veel uit voor de opbrengst. Maar in geval van ernstige bevuiling kan het tot wel 10% schelen in uw vermogensopbrengst. Om het vermogensverlies tegen te gaan raden wij u aan een keer per jaar uw systeem schoon te maken, indien u hiertoe in staat bent.

Tips

Wij raden u aan om uw zonnepanelen schoon te maken met lauw water en een zachte spons of doek.
Let op! Gebruik nooit een schuurspons of schoonmaakmiddelen, deze artikelen kunnen de beschermlaag van uw panelen aantasten wat zorgt voor een lagere opbrengst. 

Om van stof en ander klein vuil af te komen is het vaak genoeg om met de tuinslang wat water over de panelen te spuiten.

Gebruik bij voorkeur osmose-water of regenwater. Osmose-water is water waaruit verontreinigingen zoals kalk, bacteriën, chloor, zouten en metalen zijn verwijderd. Hierdoor laat het geen strepen achter en lost het gemakkelijk vuil op, dit zorgt ervoor dat schoonmaakmiddelen overbodig zijn.

Zorg altijd dat uw eigen veiligheid voorop staat, vooral bij schuine daken is het verstandig om uzelf goed te beveiligen.